Schoollessen: De kinderboerderij als levend klaslokaal

De Kinderboerderij “Jeugddorp de Glind” verzorgt al ruim 30 jaar schoollessen en heeft de bekendheid gekregen als een ideale bestemming voor de schoolreisjes. De doelstelling van de kinderboerderij is ondermeer om kinderen en dieren met elkaar in contact te brengen. Een aantal cliënten van de kinderboerderij is betrokken bij de uitwerking van de schoolreisprogramma’s.

Daarom

Waarom kiezen de scholen juist deze kinderboerderij voor hun reisjes?:

  • Er is een overzichtelijk speelterrein met leuke speeltoestellen.
  • Er is maar één school per dagdeel aanwezig.
  • Er is een goede afrastering, waardoor de kinderen niet gemakkelijk kunnen wegdwalen.
  • Er zijn veel diergroepen: konijnen, cavia’s, knaagdieren, volièrevogels, watervogels, fazanten, kippen, geiten, schapen, varkens, ezels en pony’s.
  • De kinderen kunnen meehelpen met het verzorgen van de dieren.
  • Er zijn contactmogelijkheden met aaibare loslopende dieren.
  • Jongeren van de J.H.Donnerschool en deelnemers helpen mee met de activiteiten.

Voor meer informatie en reserveren kunt u ons bellen: 0342-451705.

Activiteit A

“Koe met veren”

(voor groep 4)

In de periode van half februari t/m eind april worden er lessen verzorgd door de medewerkers op de kinderboerderij.

De les gaat over het verschil tussen zoogdieren, vogels en reptielen. Deze informatie wordt. Daarover wordt een kringgesprek gehouden van ongeveer 25 minuten. Daarna doen de kinderen praktische boerderijklusjes onder de begeleiding van een (groot) ouder.

Het totale programma duurt ongeveer anderhalf uur. De kosten van deze activiteit bedragen € 3,75 per kind. Per reservering is het minimum bedrag € 70,00. Begeleiding: de kinderen worden in kleine groepjes (maximaal 6 kinderen) met één begeleider verdeeld.

Activiteit B

”Boerenklusjes”

(voor alle groepen)

“Boerenklusjes” is een leuke activiteit die kinderen de mogelijkheid biedt om zelf op de boerderij mee te helpen. Voor de kleintjes is er kindergereedschap te weten: mini kruiwagentjes, mini gietertjes, mini schepjes en mini bezempjes. De begeleiders krijgen een ‘houten boertje’ waarop al de boerenklusjes staan in de volgorde zoals ze uitgevoerd worden. De boerenklusjes waarmee de kinderen helpen zijn:

• De geiten borstelen
• De dieren water geven
• Poep vegen en scheppen

Natuurlijk is er nog tijd om met de dieren te knuffelen en om te spelen.

Het totale programma duurt ongeveer 1 uur en 15 min.  bij maximaal 48 kinderen. Bij meer dan 48 kinderen duurt het ongeveer 2 uur en 30 min. De kosten van deze activiteit bedragen € 3,75 per kind (min. bedrag € 85,00). De kinderen werken in kleine groepjes (max. 8 kinderen) onder de begeleiding van één begeleider/ouder.

Activiteit C

“Meneer de Pauw”

(voor groep 3)

Bij deze activiteit gaan de kinderen groepsgewijs een aantal opdrachten uitvoeren. Deze opdrachten zijn voornamelijk gericht op nauwkeurige, zintuiglijke waarneming door de kinderen m.b.t. alles wat met de boerderijdieren te maken heeft. U kunt het bezoek aan de kinderboerderij alvast voorbereiden door bijvoorbeeld een kringgesprek te houden over de dieren op een kinderboerderij. Bij elke opdracht krijgen de begeleiders een handleiding. Het is raadzaam om de begeleiding voor het bezoek aan de kinderboerderij op hoogte te brengen van hun taak.

De duur van deze activiteit is variabel. De kosten van deze activiteit bedragen € 3,75 per kind (min. bedrag € 65,00 per groep). De kinderen werken in kleine groepjes (max. 8 kinderen) onder de begeleiding van één begeleider/ouder.

Activiteit D

“Boerderij bezoek”

Bij deze activiteit zorgt de begeleiding van de school zelf voor een programma invulling aan de schoolreis. De school maakt dan alleen maar gebruik van het terrein en de stallen van de kinderboerderij.

De school dient de kinderboerderij voor een dagdeel te reserveren. De begeleiding en de tijden zijn naar wens af te spreken. De kosten van deze activiteit bedragen € 1,50 per kind (min. bedrag € 200,00).

Activiteit E

“Beperkt programma”

De kinderen kunnen met de dieren in de ‘knuffelbak’ knuffelen. Deze activiteit kan ook als aanvulling op het reserveren van de kinderboerderij gekozen worden. De begeleiding en de tijden zijn naar wens af te spreken. De kosten van deze activiteit bedragen € 2,60 per kind (min. bedrag € 50,00 per groep).

Extra activiteit:
Klompjes verven; € 3,00 p.st.

Zakje met diervoer €0,60 p.st.

Pony rijden € 2,00 per kind

© Copyright - Kinderboerderij Jeugddorp De Glind / webdesign Yellow Lemon Tree