Eindelijk is er een miniezelveulentje geboren

Vanmorgen is er op de kinderboerderij eindelijk een miniezelveulentje geboren. Het is een merrie van 63 cm hoog en 14 kilo zwaar. het geduld van de kinderen die op de boerderij werken, werd lang op de proef gesteld, want we hadden al een aantal weken een veulentje verwacht. Een paard en ezel kunnen wel een maand voor of na de uitgerekende datum veulenen.
Voor moeder Jamilla is dit het eerste kind, dus we zijn extra blij dat het goed gaat met zowel moeder als kind. Jamilla pakt haar rol als moeder goed op.
Ook “oma” Julia kan elk moment een veulentje krijgen, hier is nu het wachten dus nog op.
Op de foto van het hoefje van het veulentje zie je duidelijk dat het er niet zo uitziet als bij een volwassen ezel. Veulentjes hebben in het begin nog zachte hoefjes met een laagje eromheen. Dit is zodat ze voor de geboorte de binnenkant van de buik van de moeder niet kunnen beschadigen.
Statistieken bekijken
Bericht promoten
1

 

Zo zag het terrein van de kinderboerderij er bij aanvang 60 jaar geleden uit.

EEN DIAMANTEN HUWELIJK

Als je 60 jaar getrouwd bent dan is dat toch iets heel speciaals. Veel mensen maken het niet mee. Reden genoeg om dit ‘echtpaar’ in het zonnetje te zetten. De Glind en de Kinderboerderij: al 60 jaar met elkaar verbonden. Een diamanten huwelijk waar ongelooflijk veel kinderen prachtige herinneringen aan hebben.
Op 4 mei 1962 werd in het Dagblad van Amersfoort een artikel gewijd aan de totstandkoming van de kinderboerderij. De eerste wankele stappen werden in 1961 gezet door tante Lenie, de echtgenote van kok Sieling. Zij kreeg in 1962 een officiële aanstelling als beheerster van de kinderboerderij: anderhalf konijn en een schuurtje. Je kon toen eigenlijk nog niet spreken van een kinderboerderij. Maar nu, zestig jaar na dato, is de kinderboerderij in het dorp De Glind, de thuisbasis van de Rudolphstichting, niet meer weg te denken uit het straatbeeld.
Wie nu de website bezoekt, leest dat in de loop van de jaren de boerderij is uitgegroeid en doorontwikkeld naar wat het nu is. Het is geen onderdeel meer van de vrijetijdssector maar een particuliere kinderboerderij onder het beheer van Jacob Bos. En als je het over Jacob Bos hebt, dan praat je over een man die ruim 31 jaar de kinderboerderij vorm heeft gegeven. Ruwe bolster, blanke pit met een hart van goud. Een man die in staat is om kinderen te ‘lezen’. Die veel kinderen heeft zien gaan en komen, die luistert en meeleeft.
Dit moet wel een feestelijk jaar worden waarin vele activiteiten in het kader staan van dit 60 jarig huwelijk. Waarin de dieren centraal staan en waar herinneringen worden gedeeld over al die dieren die een rol hebben gespeeld in het leven van de kinderen.
Het is dus niet voor niks dat de kinderboerderij annex zorgboerderij de naam draagt van het jeugddorp De Glind. Het dorp waar jeugd en toekomst telt. Een dorp dat veel te bieden heeft aan kinderen die extra aandacht nodig hebben en waar dieren een centrale rol spelen in het leven van deze kinderen. En als het aan Jacob Bos ligt dan wordt het een jaar met talloze kleine feestelijkheden. Wie weet wordt er dit jaar weer een oranje big geboren. Je weet het maar nooit bij Jacob.
Jaap Krediet
17 februari 2022
© Copyright - Kinderboerderij Jeugddorp De Glind / webdesign Yellow Lemon Tree