Activiteiten

Wij organiseren uiteenlopende activiteiten, zoals een training dierenambulance. Bel ons voor meer informatie!

Kinderfeestjes

De kinderboerderij biedt een mogelijkheid voor kinderen om hun feestje op de kinderboerderij te vieren, bijvoorbeeld een verjaardagfeestje. Het is niet alleen leuk om te doen, maar ook leerzaam. De kinderen leren over de dieren en ze ervaren zelf wat er allemaal op een boerderij gebeurt.

De kinderen zorgen voor de dieren door het uitvoeren van de volgende activiteiten:
• Het borstelen van de geiten
• De dieren water geven
• De dieren voeren
• Poep vegen en scheppen
• Knuffelen met dieren in de knuffelbak
• Klompjes beschilderen

Hierin worden ze begeleid door de deelnemers van de kinderboerderij. Aan het einde van de activiteiten krijgen de kinderen wat te drinken en kunnen ze spelen met grote legoblokken en een hut bouwen. Juist in dit digitale tijdperk vinden wij het belangrijk dat kinderen zich buiten vermaken met fantasie en actief bezig zijn.

Tips
• Reserveer op tijd want het is vaak druk.
• Zorg ervoor dat je “werkkleding” voor op de boerderij aan hebt.

Wij vragen bij reservering van het kinderfeestje €3,- reserveringskosten per kind.
Bij annulering krijgt u dit bedrag niet terug, voor de kosten die wij gemaakt hebben.

Huisdierencursus

Voor de kinderen die willen leren om voor hun huisdieren goed te verzorgen, biedt de kinderboerderij een mogelijkheid om mee te helpen met het verzorgen van de dieren. Op deze manier leren de kinderen gelijk hoe ze hun eigen dier zo goed mogelijk kunnen verzorgen. Tijdens de cursus wordt kinderen geleerd welke taken er rondom hun huisdier dagelijks, wekelijks en periodiek gedaan moeten worden. Ook komen huisvesting, voeding en verzorging aan bod.

De huisdierencursus met KB verzorgingsdiploma vindt plaats op zaterdag en  in de schoolvakanties. Voor meer informatie over de (naschoolse)activiteit, de kosten of om uw kind voor de cursus op te geven, kunt u contact op te nemen met de kinderboerderij: 0342-451705.

Boer-inn

In de vakantie biedt de kinderboerderij kinderen van 6 t/m 12 jaar oud een mogelijkheid om mee te lopen met de dierenverzorger. De kinderen verzorgen de dieren van de boerderij samen met de dierenverzorger. Er worden allerlei klusjes gedaan zoals de dieren water en voer geven, eieren rapen en nog veel meer. Op de kinderboerderij is altijd veel werk. Natuurlijk worden er ook de pauzes gehouden waarin er gegeten en gespeeld wordt. De kinderen nemen zelf hun lunchpakket mee.

Voor meer informatie over de kosten, de activiteit of om uw kind op te geven, kunt u contact op te nemen met de kinderboerderij: 0342-451705.

© Copyright - Kinderboerderij Jeugddorp De Glind / webdesign Yellow Lemon Tree