De dieren op de kinderboerderij

Kinderboerderij “Jeugddorp De Glind” heeft een uitgebreid dierenbestand zowel in soorten als in aantallen: konijnen, geiten, schapen, pony’s, ezels, varken, mini koeien, katten, honden, chinchilla’s, cavia’s, kleine knaagdieren, kippen, kalkoenen, eenden, zwanen, fazanten, pauwen, parkieten en duiven. Er zijn vele verschillende rassen te vinden. De kinderboerderij heeft ook hele bijzondere dieren:

Hangoor

De Franse Hangoorkonijnen

Dit konijnenras is ontstaan in de 19e eeuw in Frankrijk. In die tijd kwam de oorschurft bij konijnen veel voor. Het viel op dat de Engelse hangoorkonijnen bijna geen last hadden van deze ziekte. Daarom dacht men dat konijnen met hangende oren minder kans op oorschurft hadden. Ze gingen hun landkonijnen met de Engelse hangoorkonijnen kruisen om een sterk ras te creëren. Het nieuwe ras was nog niet zo reusachtig als tegenwoordig. Inmiddels zijn ze zo groot geworden dat ze wel 5 kg kunnen wegen.

De Dahomey

De minikoe

De Dahomey minikoe is het kleinste rundveeras ter wereld. De schofthoogte van deze koe is nog geen meter. Dit bijzondere dwergkoeien ras is afkomstig uit Dahomey. Dit was een koninkrijk in het zuiden van de huidige West-Afrikaanse republiek Benin. Pas in het begin van de vorige eeuw kwamen de eerste Dahomey runderen in de dierentuin van Antwerpen.

Mini ezels

Het Göttinger Minivarken

(Göttinger Minischwein)

Het Göttinger Minivarken is speciaal gefokt voor de medische wetenschap aan de Universiteit van Göttingen. Het is ontwikkeld door een kruising tussen de Minnesota Minipig en het Vietnamees Hangbuikzwijn. Ze kunnen zwart, roze of roze met zwarte vlekken zijn. Deze varkenssoort is klein blijvend in grootte. Ze zijn heel intelligent.

Biggetjes van deze varkentjes zijn te vinden op diverse kinderboerderijen en dierentuinen in Nederland.

Ik wil een (landbouw) huisdier wat moet ik doen?
Als u één of meerdere schapen, varkens of geiten wil kopen en nog niet in het bezit bent van een UBN (Uniek Bedrijfs Nummer), kunt u dit nummer aanvragen bij het LNV loket in Deventer

Postadres
I&R Bureau LNV – Postbus 2073 – 7420 AB Deventer – Tel: 0800 – 2233322

Kijk voor meer informatie op de website van het I&R Bureau LNV.

© Copyright - Kinderboerderij Jeugddorp De Glind / webdesign Yellow Lemon Tree